Reservplatsansökan till gymnasieskolorna årskurs 1 i Gymnasieantagning Nords område

LÄS MER

Här kan du som är elev och ska börja på gymnasieskolans årskurs 1 ansöka om reservplats från 1 juni och fram till och med 2 september. Ansökan gäller till våra kommunala och fristående gymnasieskolor i Gymnasieantagning Nords område (Arvidsjaur, Boden, Haparanda, Luleå, Piteå, Älvsbyn och Övertorneå).

Söker du reservplats innan den 24 juni kommer din ansökan med i vår slutliga antagning men som en reservansökan/sen ansökan. Om plats uppstått blir du automatiskt placerad på den nya platsen som du kan se i Dexter.

Första reservantagningen sker 23 juli via Dexter. Dexter är öppen för svar till och med den 26 juli. Har du skickat in ansökan om reservplats är det noga att du går in och kollar om du fått ny placering. Om plats uppstått blir du automatiskt placerad på den nya platsen. Tackar du NEJ står du utan plats.

Sedan sker nästa reservantagning via Dexter mellan den 29 juli-1 augusti. Det är noga att du går in och kollar om du fått ny placering. Du blir automatiskt placerad på den nya platsen om plats uppstått. Tackar du NEJ står du utan plats.

Från den 5 augusti och fram till och med 2 september så sker reservantagningen manuellt från kansliet och då ringer eller sms:ar vi när plats uppstår. Observera! Om du inte har svarat eller om vi på Gymnasieantagning Nord inte lyckats nå dig innan kl. 12.00 dagen efter vi sökt dig,  går platsen vidare till nästa sökande.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation (valfritt)

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa