Eldstad och rökkanal - anmäla installation eller väsentlig ändring

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Använd den här e-tjänsten när du ska anmäla en installation eller ändring av eldstad och/eller rökkanal.

Tänk på att en komplett ansökan med rätt information och tydliga ritningar kortar handläggningstiden. Här kan du läsa mer om regler för eldstäder och vilka handlingar som behövs.

Bra att veta

  • Om du planerar att installera en eldstad i samband med att du ansöker om bygglov behöver du inte göra en separat anmälan gällande eldstad utan du kan anmäla det i bygglovsansökan.
  • Skorstenar i industri- och lagerbyggnad eller flerbostadshus kräver bygglov. Men om man enbart ska sätta in eldstäder i dessa typer av byggnader räcker det med en anmälan.

Bygglovsrådgivning
Om du behöver råd kring byggande och regler kan du kontakta någon av oss som arbetar med bygglovsfrågor. Här finns kontaktuppgifter och öppettider: 
Bygglovsrådgivning / kontakt

Hur lång tid tar det och vad kostar det?


För dig som gör anmälan för företag
Är du firmatecknare för ett företag använder du din egen e-legitimation för att logga in i e-tjänsten. I e-tjänsten kan du välja att hämta företagsuppgifter från Bolagsverket och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.
Så här hämtas dina företagsuppgifter (bolagsverket.se)

Du kan även ansöka som ombud för ett företag. Då använder du din egen e-legitimation och kommer att se ärendet i dina Mina sidor. Det är de uppgifter (e-post/mobiltel) du anger under kontaktperson i ansökan som styr var du får notifieringar och meddelanden om ärendet. Kom ihåg att skriva in företagets fakturauppgifter. Om du slutar på företaget under tiden ärendet ligger öppet behöver du kontakta oss på Luleå kommun.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Fastighetsbeteckning
  • Kontrollplan med riskbedömning
  • Ritningar
  • Produktdeklaration

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa