Attefallsanmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Använd den här e-tjänsten om du vill anmäla en attefallsåtgärd.

Tänk på att en komplett ansökan med rätt information och tydliga ritningar kortar handläggningstiden. På vår hemsida kan du läsa mer om attefallsåtgärder och vilka handlingar som behövs:
Bygga nytt, ändra, riva - Luleå kommun (lulea.se)

Bygglovsrådgivning
Om du behöver råd kring byggande och regler kan du kontakta någon av oss som arbetar med bygglovsfrågor. Här finns kontaktuppgifter och öppettider: 
Bygglovsrådgivning / kontakt - Luleå kommun (lulea.se)

Hur lång tid tar det och vad kostar det? - Luleå kommun (lulea.se)


För dig som gör anmälan för företag
Är du företrädare för ett företag använder du din egen e-legitimation för att logga in i e-tjänsten. I e-tjänsten kan du välja att hämta företagsuppgifter från Bolagsverket och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt. Så här hämtas dina företagsuppgifter (bolagsverket.se).

Du kan även ansöka som ombud för ett företag. Då använder du din egen e-legitimation och kommer att se ärendet i dina Mina sidor. Det är de uppgifter (e-post/mobiltel) du anger under kontaktperson i ansökan som styr var du får notifieringar och meddelanden om ärendet. Kom ihåg att skriva in företagets fakturauppgifter. Om du slutar på företaget under tiden ärendet ligger öppet behöver du kontakta oss på Luleå kommun.
 

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Fastighetsbeteckning
  • Förslag till kontrollplan med riskbedömning
  • Ritningar

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa